İZMİR / BORNOVA - Bornova Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Mrt

Bornova Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölümü olarak, 13.03.2023/17.03.2023 tarihleri arasında, ilçemiz genelinde özel eğitim sınıflarında çalışan 146 öğretmene kurumumuzda 7 oturum olarak:20.03.2023/24.03.2023 tarihleri arasında ilçemizde bulunan 7 özel eğitim okulunu bizzat ziyaret ederek 111 öğretmene, RAM'daki özel eğitim hizmetlerine ait çalışmaların tanıtımı, bilgilendirilmesi ve ilçe genelinde eşgüdümün yakalanabilmesi için planlanan toplantılar gerçekleştirilmiştir.   Yapılan sunularda, RAM Özel Eğitim Bölümü'nün personel sayısı ve çalıştığı alanlar, RAM'ın sorumluluk alanları, hizmet verirken çalıştığımız hastane raporu çeşitleri, yönlendirme formlarının güncel halleri, eğitsel değerlendirme ve tanılama süreçleri, özel eğitim öğrencilerinin yönlendirme süreçleri, okullardaki kaynaştırma öğrencilerine yönelik destek eğitim süreçleri, e-rehberlik modülünün kullanımı, yeniden değerlendirme ve itiraz süreçleri ile evde eğitim hizmeti ile ilgili bilgilendirme çalışması yapıldı.

Mrt

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından, ilçemizde bulunan sınıf ve branş öğretmenlerine deprem sonrasında çocuklarla çalışırken neler yapılması ve yapılmaması gerektiği, karşılaşabilecekleri zorluklar ve baş etme yöntemleri ile ilgili yol haritası sunma amacıyla bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerler 13.02.2023-17.02.2023 tarihleri arasında düzenlenmiş olup, farklı gruplar ve farklı oturumlarla planlanıp yürütüldü.

Ara

Bornova Rehberlik Araştırma Merkezi olarak bölgemizdeki tüm okullara, rehberlik servisleri ve idarecileriyle görüşmeler yapmak üzere ziyaretlerde bulunduk. Okulların bulundukları bölgelere göre farklılaşan ihtiyaçlarına yönelik sağlayabileceğimiz müşavirlik hizmetleri üzerine değerlendirmeler yaptık.

Mrt

Bornova Rehberlik Araştırma Merkezi'nin Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlemiş olduğu Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlere yönelik Psikolojik Danışmanların Mesleki Yeterliklerini Geliştirme Projesi kapsamında  seminer çalışmaları yapılacaktır. Seminer tarihleri ve yeri ekteki görselde paylaşılmıştır.

Kas

Kemalpaşa ve Bornova ilçelerinde ki sınıf öğretmenlerine BİLSEM öğrenci seçim süreci hakkında hakkında bilgi verildi.